Burn-out Schijndel (Meierijstad)

Heb je een burn-out, stress of last van stress-gerelateerde klachten? En ben je op zoek naar iemand in Schijndel (Meierijstad) of omgeving die je verder kan helpen? Welkom! Ik ben Lotte van der Heijden en ik behandel klachten bij onder andere burn-out en stress. Vanuit mijn eigen praktijk in het centrum van Schijndel (Meierijstad) werk ik op basis van een holistische visie samen met jou aan verandering en herstel.

Wat is een burn-out?

Als je een burn-out hebt, dan ben je letterlijk ‘opgebrand’. Je ervaart voortdurend stress of hebt langdurig stress ervaren, en bent vaak niet meer in staat te ontspannen. Een burn-out kan allerlei verschillende oorzaken hebben, zowel werk-gerelateerde oorzaken als oorzaken in de privésfeer. De symptomen van een burn-out of stressklachten zijn onder andere lichamelijke moeheid/een uitgeput gevoel, geestelijke moeheid (moeite om dingen te onthouden, moeite om je te concentreren), onrustig slapen, prikkelbaar zijn (snel boos worden, kort lontje), niet tegen drukte of lawaai kunnen, gemakkelijk huilen, veel piekeren en/of een opgejaagd gevoel. Je hoeft natuurlijk niet al deze klachten te hebben om een burn-out te hebben. Of je een burn-out hebt, kun je vaststellen in samenspraak met je huisarts. Maar uiteraard help ik je ook graag verder! Samen kunnen we bekijken waar je nu staat, wat je klachten zijn en wat je veranderverlangen is. Op basis daarvan kunnen we vanuit je burn-out gaan toewerken naar heling en herstel.

Hoe behandel ik een burn-out?

Als je bij mij komt met een burn-out, stress of andere klachten die wijzen op overspannen zijn, dan gaan we eerst samen bekijken waar je veranderverlangen ligt: wat moet er voor jou veranderen? Wat zijn je symptomen en hoe kunnen we toewerken naar herstel? Daarna gaan we aan de slag, waarbij ik je een burn-out behandeling altijd vanuit een holistische benadering geef. Als holistisch coach-counselor bekijk ik jou als geheel: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer je last ondervindt in één van die delen, zoals bij een burn-out, dan weet je dat in een ander deel dit ook speelt. Alles is namelijk verbonden met elkaar. In de westerse maatschappij zijn we heel erg vanuit ons hoofd (= mentaal) gaan leven en voelen we (de signalen van) ons lijf (= fysiek en energetisch) en op emotioneel en spiritueel niveau vaak niet meer of te laat. Ook bij een burn-out is dit vaak het geval: je gaat zo lang door in je hoofd, dat je signalen vanuit je lijf, zoals vermoeidheid of hoofdpijn, niet meer opmerkt. Wanneer je even ‘stil staat’ en bewust je aandacht stuurt naar je lijf, je gedachten of je emoties, kan je heel veel over jezelf te weten komen. Die kennis halen we in jou naar boven om je burn-out of stress aan te pakken. Dat doe ik altijd vanuit liefdevolle verbinding met jou. Hierbij kunnen we meditatie-, yoga- en mindfulness-technieken gebruiken, maar het kan ook zijn dat we bij het behandelen van jouw burn-out gebruikmaken van lichaamswerk en/of familieopstellingen. Hoe de behandeling van je burn-out eruit ziet, hangt helemaal af van waar jij op dat moment baat bij hebt.

Hoe lang duurt mijn behandeling van je burn-out?

Hoe lang je burn-out duurt en wat er voor nodig is om deze goed te behandelen, is in iedere situatie anders. Hoe zwaar is je burn-out? Wat zijn je klachten? Wat is je achtergrond? Zo staat voor de behandeling van een burn-out in de meeste gevallen ten minste drie tot zes maanden, maar er zijn ook mensen die jaren last houden van een burn-out. Hoe lang jouw burn-out duurt, is afhankelijk van hoe zwaar je burn-out is én hoe effectief je deze (voor jouw persoonlijke situatie) aanpakt.

Behandeling burn-out doven en slechthorenden

Ben je slechthorend en loop je tegen een burn-out of stressklachten aan? Ook dan help ik je graag verder met de behandeling van je burn-out in gebarentaal. Door mijn jarenlange ervaring in het dovenonderwijs aan jongeren heb ik kennis van de Nederlandse Gebarentaal. Hoewel ik niet het niveau heb van een tolk NGT, ben ik vaardig genoeg om dit tijdens de sessies in te zetten. Samen kijken we wat er nodig is om elkaar te begrijpen: NGT, NmG, schrijven, liplezen, vingerspelling… Ook voor een behandeling van je burn-out met één van deze technieken kun je dus bij mij terecht!

Loop je ook tegen een burn-out aan in Schijndel (Meierijstad)?

Woon je ook in Meierijstad en heb je te kampen met een burn-out? Ik help je graag verder! Vanuit mijn eigen praktijk in het centrum van Schijndel, help ik mensen uit Meierijstad (Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch, Eerde, Zijtaart, Olland, Erp, Nijnsel, Boerdonk, Keldonk, Boskant, Mariaheide) én daarbuiten (Boxtel, Sint-Michielsgestel, ‘s-Hertogenbosch). Woon je verder weg? Het is ook mogelijk om mijn sessies online te volgen! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie!

 

Lotte van der Heijden

E: lotte@lottevanderheijden.nl

T: 06-24893890

Deken Baekersstraat 51

5482 JD Schijndel

KVK: 82562660