Coaching doven en slechthorenden

Ben je doof of slechthorend en ben je op zoek naar een goede coach? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Als holistisch coach bied ik, Lotte van der Heijden, coaching voor doven en slechthorenden in onder andere gebarentaal, Nederlands met gebaren, liplezen, schrijven of vingerspelling. Samen met jou ontdek ik graag wat bij jou past!

 

Coaching in gebarentaal

Wanneer je doof of slechthorend bent, kun je net als ieder ander te maken krijgen met issues in je leven. Je ervaart stress of onrust, je wilt bepaalde patronen in je leven doorbreken, je zit niet lekker in je relatie of je krijgt te maken met het verlies van een dierbare. Dan is het fijn als je bij iemand terechtkunt voor coaching in gebarentaal. Samen met jou bekijk ik waar je veranderverlangen ligt en wat ik voor je kan betekenen.

 

NGT of NmG?

Of het nu gaat om Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands met Gebaren (NmG), voor coaching in beide communicatievormen kun je bij mij terecht. Coaching in NGT of NmG was voor mij een vanzelfsprekende stap. Ik heb jarenlang als logopedist gewerkt op een middelbare school voor doven en slechthorenden. In die functie heb ik me zowel NGT als NmG eigengemaakt. Dat, samen met mijn passie voor holistisch coachen, heeft ertoe geleid dat ik nu ook individuele coaching in NGT en NmG aanbied voor doven en slechthorenden.

 

Coaching met liplezen, schrijven of vingerspelling

Naast coaching in gebarentaal of NmG bied ik ook coaching aan op basis van liplezen, schrijven en vingerspelling. Ook met deze vormen van communicatie heb ik me voor mijn werk veelvuldig beziggehouden. Of je nu kiest voor NGT, NmG, liplezen, vingerspelling of schrijven, ik vind het belangrijk dat de vorm die we gebruiken past bij jou. Waar voel jij je prettig bij, wat vind jij fijn tijdens de coaching? Dit is van groot belang en ik wil je hierbij dan ook zo flexibel mogelijk helpen.

 

Wat gebeurt er tijdens mijn coaching-sessies?

Kies je als dove of slechthorende voor coaching in gebarentaal, dan gaan we samen aan de slag met jouw veranderverlangen. Hoe die weg er in de praktijk uitziet, lees je hier. Tijdens het intakegesprek gaan we allereerst op zoek naar wat er nodig is om elkaar goed te begrijpen tijdens de coaching (NGT, NmG, schrijven, liplezen, vingerspelling enzovoorts). Vervolgens stel ik een aantal vragen, waardoor we jouw veranderverlangen helder maken. Waar loop je tegenaan? Wat ervaar je nu? En wat wil jij veranderen in je leven? Op basis van een holistische benadering, gaan we vervolgens aan de slag met je veranderverlangen. Ben je benieuwd wat holistisch coachen is? Je leest er hier meer over. Wil je eerst weten wie ik als holistisch coach-counselor eigenlijk ben? Lees dan hier meer over mij.

 

Ook aan de slag met coaching voor doven en slechthorenden?

Ben je doof of slechthorend en heb je behoefte aan een coach? Ik help je graag verder! Vanuit mijn eigen praktijk in het centrum van Schijndel, help ik mensen uit Meierijstad (Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch, Eerde, Zijtaart, Olland, Erp, Nijnsel, Boerdonk, Keldonk, Boskant, Mariaheide) én daarbuiten (Boxtel, Sint-Michielsgestel, ‘s-Hertogenbosch). Woon je verder weg? Het is ook mogelijk om mijn sessies online te volgen. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een live ontmoeting, zeker in het geval van coaching in NGT of NmG of coaching met behulp van liplezen, schrijven of vingerspelling. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie!

 

 

Lotte van der Heijden

E: lotte@lottevanderheijden.nl

T: 06-24893890

Deken Baekersstraat 51

5482 JD Schijndel

KVK: 82562660