Holistisch coach Schijndel (Meierijstad)

Ben je op zoek naar een holistisch coach in Meierijstad? Welkom! Ik ben Lotte van der Heijden, gediplomeerd holistisch coach-counselor in Schijndel. Ik help je graag verder als jij dingen anders wilt in je leven: op het gebied van werk, je relatie, (fysieke en mentale) gezondheid of op een ander vlak. Vanuit een holistische visie en liefdevolle verbinding gaan we samen aan de slag met jouw verander-verlangen.

Wat is holistische coaching?

De holistische visie, holistische aanpak, holistische benadering of holistische therapie…: het komt allemaal van één woord: het Griekse woord holos. Dit betekent ‘geheel’. Als mens bestaan we uit meerdere delen die met elkaar communiceren. Deze delen noemen we (vanuit holistisch oogpunt) fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer je last ondervindt in één van die delen, dan weet je dat dit in een ander deel ook speelt. Volgens de holistische benadering is alles namelijk verbonden met elkaar. Vanuit deze holistische visie help ik je om bij en met jezelf te zijn, jezelf waar te nemen, te voelen en te ervaren. Om zo inzichten te krijgen, bewuster te worden, te accepteren van wat is én te groeien.

Wat doet een holistisch coach?

Als holistisch coach maak ik gebruik van verschillende technieken om je verder te helpen. Zo kan ik elementen gebruiken van yoga, mindfulness en psychologie, en maak ik gebruik van meditatie-oefeningen, lichaamswerk en familie-opstellingen. Ook stel ik verdiepende vragen, bepalen we samen wat jouw veranderverlangen precies is en help ik je tot inzicht te komen. Dit alles om de wijsheid die al in jou aanwezig is, naar boven te halen. In de westerse maatschappij zijn we heel erg vanuit ons hoofd (= mentaal) gaan leven en voelen we (de signalen van) ons lijf (= fysiek en energetisch) en op emotioneel en spiritueel niveau vaak niet meer of te laat. Wanneer je even ‘stil staat’ en je bewust je aandacht stuurt naar je lijf of naar je gedachten of naar je emoties kan je heel veel over jezelf te weten komen. Dat is wat je bij mij tijdens een sessie holistische coaching doet; stil staan en aandacht geven aan dat wat gevoeld, gedacht en waargenomen wordt.

Heling, persoonlijke groei, innerlijke rust en ontwikkeling

Of het nu gaat om een burn out, stress, relatieproblemen, werk-gerelateerde klachten, rouwverwerking, problemen in de familiaire sfeer, fysieke pijn/klachten die steeds terugkomen of een patroon waar je in je leven steeds weer tegenaan loopt… ik help je bij jouw veranderverlangen. Als holistisch coach behandel ik mensen met uiteenlopende klachten, waarbij we samen streven naar heling, persoonlijke groei, innerlijke rust en/of ontwikkeling voor jou.

Gediplomeerd holistisch coach

Holistisch coach worden doe je niet zomaar. Hiervoor heb ik in 2020 de opleiding tot holistisch coach-counselor afgerond bij opleidingsinstituut NOGG. Ook heb ik dat jaar de opleidingen Medische en Psychosociale Basiskennis behaald. De opleiding Familie- en organisatieopstellingen heb ik in juli 2021 afgerond. Daarbij ben ik ook opgeleid tot natuurgeneeskundig werker (vier cursusjaren waarin onder andere praktische natuurgeneeskunde, voetreflexmassage, geestelijke genezing en geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid aan bod kwamen). Met deze ruime bagage help ik je graag verder naar innerlijke rust, groei, ontwikkeling en/of heling! Naast individuele holistische coaching bied ik ook workshops en holistische coaching in gebarentaal, voor doven en slechthorenden. Lees hier meer over mij en mijn groei tot holistisch coach.

Ook een holistisch coach in Schijndel (Meierijstad)?

Wil je ook graag iets veranderen met begeleiding van een holistische coach in Meierijstad? Je bent bij mij van harte welkom! Vanuit mijn eigen praktijk in het centrum van Schijndel, help ik mensen uit Meierijstad (Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch, Eerde, Zijtaart, Olland, Erp, Nijnsel, Boerdonk, Keldonk, Boskant, Mariaheide) én daarbuiten (Boxtel, Sint-Michielsgestel, ‘s-Hertogenbosch). Woon je verder weg? Het is ook mogelijk om mijn holistische sessies online te volgen! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotte van der Heijden

E: lotte@lottevanderheijden.nl

T: 06-24893890

Deken Baekersstraat 51

5482 JD Schijndel

KVK: 82562660